Weinig tijd voor een bezoek aan de schoonheidsspecialist maar toch je huid een herstellende oppepper geven? Dat kan! Creëer jouw beauty momentje in je eigen badkamer. Zo blijft je zongebruinde, vermoeide of juist onrustige huid goed verzorgd en naast de dagelijkse basisverzorging heeft ieder huidtype af en toe een extraatje nodig. Hierbij kijk je natuurlijk naar het huidige seizoen, je leefgewoonten en eventuele huidproblemen.

 5 tips om jouw badkamer om te toveren tot mini schoonheidssalon.

  1. Geef je huid een goede reiniging in de ochtend en avond. Na deze reiniging worden alle opvolgende producten / werkstoffen beter opgenomen en krijgt je huid de kans om te herstellen. Door de reiniging op een masserende manier te gebruiken stimuleer je ook nog de doorbloeding van de huid.  Overdag heeft je huid voedende en beschermende producten nodig. Tijdens de nacht zijn dit voedende en herstellende producten. Wij adviseren je graag om te kijken welke reiniging het beste bij jouw huid past.
  2. Gebruik 2 maal per week een peeling. Deze zal de huid ontdoen van dode huidcellen en geeft een mooie glans terug. Peelings zijn er in vele verschillende soorten voor thuisgebruik. Welke peeling voor jouw huid geschikt is hangt af van de huidstructuur en huidtype. Je kunt denken aan de bekende korrel peeling (scrub) maar ook een peeling die zacht is, zonder korrel en goed te gebruiken bij een onrustige huid of verslapte huid. We spreken hier over een enzymatische peeling. Een laatste nieuwe ontwikkeling is de krachtige glycol-peeling van Dr Murad. Makkelijk in gebruik en mee te nemen naar iedere gewenste plek. De peeling is op de huid aan te brengen via een doekje…3 minuten laten inwerken en dan de gewenste verzorging aanbrengen. Je huid zal direct stralen en heeft daarom als kenmerk…”Glow on the go”! Aanrader om te gebruiken in de ochtend of voordat je een feestje hebt.
  3. Verwen je huid 2 maal per week met een masker. Na een reiniging en peeling is de huid erg toegankelijk voor ontvangst van mooie werkstoffen. Gebruik daarom 1 tot 2 maal per week een masker. In het zomerseizoen is een vochtmasker erg wenselijk. Houd je van snel en makkelijk is een “overnight masker” een aanrader. Dit werkt als een nachtverzorging en masker ineen. Een vochtmasker kan ook fungeren als aftersun behandeling om de huid te verzachten en herstellen na een zonnige stranddag.
  4. De unieke kracht van een serum. Een serum is een “must” voor onder je dag – nachtverzorging en evt na een peeling. Deze bevat hoge actieve werkstoffen en geeft je huid de juiste voeding. Gezien het grote aanbod in serums is een goed advies belangrijk. Verwen je huid ook eens met 2 aparte serums voor dag en nacht. Ook zijn sommige serums geschikt om als kuur te gebruiken voor een extra intensieve boost. Een aantal van onze producten zijn hier enorm sterk in en je zult versteld staan het resultaat. Een tip als kuurserum na de zomer is het Cellular Eco-hydration treatment van La Colline, het Intensive Wrinkle Reducer van Murad en de 24 dagen ampullenkuur van Pascaud.
  5. Vergeet de ogen niet. De huid rond de ogen is 5 tot 7 maal dunner dan de rest van de gezichtshuid. Daarbij dus ook kwetsbaarder en ontvankelijk voor tekenen van huidveroudering. Naast het gebruik van een ooggel of creme is de aanvulling met een oogserum een echte aanrader. Tijdens je eigen beautymomentje verwen je je ogen met een oogmasker voor een stralende look. Lijntjes zullen vervagen, vochtophoping en donkere kringen verminderen.

Maak vrijblijvend een afspraak voor een persoonlijk advies. Binnen ons brede assortiment aan producten adviseren we je graag over de beste dagelijkse verzorging en extraatjes om je eigen beautymoment te kunnen creëren.